Gull, sølv og arbiske mynter funnet i vikingby i Sandefjord

Vikingbyen Sandefjord

Sandefjord er kjent for sitt berømte vikingskip – Gogstadskipet som ble gravd opp i Sandefjord. Et av klodens viktigste funn fra vikingtiden. For et par år siden ble en hel vikinglandsby funnet i Sandefjord kommune. Nå har folk med sine metalldetektorer fra hele Norge kommet til Sandefjord for å hjelpe arkologer med å finne flere gjenstander fra vikingbyen. Der ble det funnet gullringer, sølvmynter, arbiske mynter, vikingøks, vektlodd m.m. Utrolig spennede.

Se link:Vikingbyen Sandefjord nye funn

Mer info om vikingbyen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s