En rødvin etter mitt hjerte

Ingenting er som når vin og hjerte smelter sammen til en symbiose av harmoni og glede fra leppene og ned gjennom spiserøret til den småskvulper i magesekken. Det var nettopp det den australienske vinen Hamilton Block gjorde hos meg.

At den i tillegg egner seg perfekt til de fyldige sauser og gode biffer, men også ypperlig helt uten annet selskap enn din egen tunge, nese og øyne gjorde denne vinen til det man kan kalle ett universalprodukt. Mye for pengene. Nå har jeg allerede prøvd fire flasker og den skuffer aldri. Prisen er det heller ikke noe å si på. 134 kroner for seks deilige glass med rødvin er som å kjøpe sølv for prisen av plastikk.

Produsenten er Leconfield Wines Land fra område Coonawarra. Fargen er dyp rød med en moden duft av mørke bær og fatkrydder. Smaken har noe sødme, bløt syre og fine tanniner. Denne vinen er laget av 100% Cabernet Sauvignon med en ganske imponerende alkoholstyrke på hele 14,5 %.  En herlig eikefatlagring på hele 15 måneder i fat som er fra 1 til 4 år gamle.  Flaskelagringen er på 4 måneder. ImportørSR Wine Import.

Her ser du prisutviklingen til denne fantastiske vinen år for år. Gjennombruddet kom i starten av 2008. Nå er det bare å kjøpe mens den enda er rimelig. For denne vinen faller i smak for den kresne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s