God takt og tone er trafikkreglene for sosial omgang mennesker i mellom

Ble intervjuet i dag på NrK P1 Kveldsåpent i kveld om et av de emnene som opptar meg mest – takt og tone. Dessverre har Kveldsåpent ikke lov å podcaste sendingen grunnet at programmet ineholder musikk fra internasjonale musikkselskaper. Morro var det iallefall å delta.

Etter min oppfatning har folk flest en art av skikk og bruk regler som de følger. Den er ofte samkjørt med de omgivelsene man omgir seg med(gjengen, familien og kollegaene). Dessverre oppfatter jeg at folk er lite flinke til å ta hensyn til andres takt og tone regler. Det som er «riktig» for deg kan oppfattes feil for andre. Diplomater kan denne kunsten. De vet at når man besøker andre kulturer og andre land så er det forskjell på hva som er god dannelse.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s