Slipset – mannens viktigste smykke

Mannens viktigste smykke. Alle menn burde kunne fire slipsknuter.

Konger, statsministre, næringslivsledere, meglere, vanlige folk, folk som skal pynte seg til fest og selskap, bryllup og konfirmasjoner, ja nærsagt alle menn i den vestlige verden har et forhold til slips. Slipset blir slipset brukt av millioner av menn daglig.

Slipset er mannens viktigste smykke. En slipsknute må passe til mannens anatomi, skjortekrage og slipsets stoff, tykkelse og utforming. Dessverre er det svært mange menn som ikke kan knytte en slipsknute, og iallefall ikke to knuter.

Det finnes 85 offisielle slipsknuter. Ja du leste riktig. Her kan vi lære noe av damene. De vet at en kjole ikke bare er en kjole, en bluse ikke bare er en bluse. Innpakning er viktig og alt skal matche. En tykk knute passer ikke til ett tykt slips med en mann som har tykk hals. En tynn knute passer ikke til et smalt tynt slips på en mann med tynn hals.

Å lære seg slipsknuter er ikke så vanskelig. Jeg har laget flere videosnutter som gir en rask introduksjon i kunsten å knytte slipsknuter. Ta en titt da vel.

Se lenkene:

Ja, nå fyller jeg inn med alt det rare jeg driver med. Som oppgave på høyskolen er det jo viktig at man blir kjent med de mediene man skal kjenne til gjennom selv å kaste seg ut i det. Synes blogging er gøy jeg:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s